Sensia logo
Natur SenSia Fibers

Botanicals - bilje koje jedeš

Svi su čuli za super hranu, sada je red na super bilje. Botanical je biljni sastojak koji se koristi u piću ili hrani zbog svog blagotvornog djelovanja, okusa ili mirisa. Super bilje uključuje začine, korijenje poput ginsenga, a i cvijeće poput kamilice i lavande.

Nema razloga da obrok zadovoljava samo jednu potrebu, kada korištenje bilja može svim osjetilima pružiti zadovoljstvo. Esencije bilja hrani i piću daju autentičan i prirodan okus i miris koji pružaju snažne osjetilne užitke.

Bilje također donosi funkcionalne i zdravstvene benefite. Blagotvorno djelovanje lavande na smirenje i san dokazano je tijekom povijesti, baš kao i djelovanje kamilice na probavu. Ti su učinci poznati stoljećima, a danas su i znanstveno potvrđeni zahvaljujući istraživanjima fitokemikalija i flavonoida u lavandi i antioksidansa u kamilici.

Tempo suvremenog života i događaji poput pandemije potaknuli su trendove zdravog življenja i wellnessa. Svi se mi okrećemo hrani i piću koje njeguje naše tijelo, dok istovremeno svojim aromatičnim svojstvima čine dobro i našem duhu. Bez ravnoteže nema ni zdravlja, a u postizanju savršenog sklada, uvijek nam mogu pomoći botanicals.